تحصیل در ترکیه, دانشگاه ها

دانشگاه ییلدیز تکنیک

دانشگاه ییلدیز تکنیک-atilabors.com

آنچه در این مقاله خواهید خواند

دانشگاه ییلدیز تکنیک

دانشگاه ییلدیز تکنیک (Yıldız Technical University) یکی از دانشگاه‌های قدیمی ترکیه است که در شهر استانبول واقع شده است. در این دانشگاه رشته‌های مهندسی به‌طور تخصصی به دانشجویان آموزش داده می‌شوند. پردیس اصلی دانشگاه ییلدیز تکنیک در منطقه Beşiktaş و پردیس Davutpaşa نیز در Esenler شهر استانبول واقع شده‌اند.

دانشگاه فنی ییلدیز (دانشگاه ییلدیز تکنیک) که متشکل از 10 دانشکده، 3 مؤسسه و 3 مدرسه است گزینه‌ای مناسب برای ادامه تحصیل در استانبول می‌باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این دانشگاه در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

دانشگاه ییلدیز تکنیک-atilabors.com

شرایط تحصیل در ترکیه

شرایط تحصیل در روسیه

تاریخچه دانشگاه ییلدیز تکنیک

این دانشگاه دارای پیشینه تاریخی بسیار شاخصی است. ابتدا در سال 1911 به‌عنوان مدرسه تربیت تکنسین‌های فنی یا همان Mekteb-i Kondiktör Âlesi فعالیت خود را آغاز نمود.

یازده سال بعد در سال 1922 این مدرسه به مدرسه کار دولتی یا همان Mektebi Nafia Fen تغییر نام داده و در سال 1926 نیز طول دوره تحصیلی در آن از دو سال به سه سال افزایش پیدا کرد.

با گذر زمان امکانات و تجهیزات مدرسه Mektebi Nafia Fen توسعه و تقاضا برای خدمات فنی افزایش پیدا کرد. در همین زمان طی حکمی این مدرسه تعطیل و مدرسه فنی افتتاح شد. در این مدرسه تکنسین‌های فنی یک دوره تحصیلی دوساله و مهندسین نیز یک دوره تحصیلی چهارساله را پشت سر می‌گذاشتند.

مدرسه فنی در ابتدا فقط متشکل از دو ساختمان مهندسی مکانیک و عمران بود که در سال 1943 ساختمان‌های برق و معماری هم به آن اضافه شدند. درنهایت در سال 1971، مدرسه فنی و آکادمی مهندسی و معماری استانبول به یکدیگر ملحق شده و دانشگاه فنی ییلدیز رسماً به وجود آمد.

مأموریت و چشم‌انداز دانشگاه ییلدیز تکنیک

مأموریت دانشگاه ییلدیز پیشرفت هرچه بیشتر و تبدیل‌شدن به دانشگاهی برجسته در زمینه‌های آموزشی – تحصیلی، پژوهش‌های علمی و فناوری روز و نیز تربیت افرادی خلاق، علاقه‌مند به یادگیری و پژوهش‌ها و تحلیل‌های علمی می‌باشد. همچنین در این دانشگاه یک سری فعالیت‌های هنری با هدف بهبود سطح زندگی و پیشرفت جامعه از طریق ایجاد همبستگی و اتحاد ملی و بین‌المللی انجام می‌شوند.

دانشکده‌ها و رشته‌های تحصیلی دانشگاه ییلدیز تکنیک

زبان‌آموزشی در این دانشگاه بسته به رشته و مقطع تحصیلی دانشجویان، ترکی و انگلیسی می‌باشد.

دانشگاه فنی ییلدیز، در حال حاضر دارای 21 هزار دانشجو در رشته‌های مختلف و مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری و نیز 1384 کادر علمی و اداری می‌باشد.

ازجمله رشته‌های تحصیلی این دانشگاه می‌توان به مهندسی شیمی، مهندسی برق، معماری، عمران، مدیریت، اقتصاد، زبان‌های خارجی و … اشاره نمود.

دانشگاه ییلدیز تکنیک استانبول-atilabors.com

فهرست اسامی دانشکده‌های دانشگاه ییلدیز تکنیک

  • دانشکده مهندسی مکانیک
  • دانشکده برق و الکترونیک
  • دانشکده عمران
  • دانشکده معماری
  • دانشکده معماری دریایی و دریا
  • دانشکده هنر و معماری
  • دانشکده شیمی و متالوژی
  • دانشکده تربیت‌معلم
  • دانشکده ادبیات و مطالعات فرهنگی ملی
  • دانشکده اقتصاد و علوم اداری

همچنین مؤسسه‌های دانشگاه ییلدیز به شرح ذیل می‌باشند:

  • مؤسسه علوم اجتماعی
  • مؤسسه علوم و مهندسی
  • مدرسه‌های زبان‌های خارجی
  • مدرسه فنی و حرفه‌ای

دانشگاه فنی ییلدیز، با دانشگاه‌های تراز اول اروپا، ایالات‌متحده و کشورهای آسیایی در ارتباطی تنگاتنگ بوده و با کشورهایی چون انگلیس، آمریکا، مالزی، ژاپن به تبادل دانشجویان و کادر علمی می‌پردازد.

امکانات و تجهیزات دانشگاه ییلدیز تکنیک

این دانشگاه امکانات علمی بی‌شماری را در اختیار دانشجویان قرار داده و دارای افتخارات بسیار زیادی در کارنامه درخشان علمی خود می‌باشد که ازجمله می‌توان به ساخت ماشین فرمول یک در این دانشگاه اشاره نمود. در سال 2015 گروهی از دانشجویان کارشناسی رشته مکانیک با الهام از نمونه‌ای که در سال 2011 ساخته شده بود، توانستند تک‌تک قطعات خودروی فرمول یک را ساخته این خودرو را تولید کنند و جام مسابقات دانشجویی کشور انگلیس را از آن خود سازند. این خودرو فقط در عرض 3 ثانیه از سرعت صفر به صد می‌رسد و 296 کیلوگرم وزن دارد.

ازجمله امکانات شاخص این دانشگاه می‌توان به پارک فناوری YTU که توسط خود دانشگاه فنی ییلدیز تأسیس شده و بزرگ‌ترین پارک تکنولوژی استانبول می‌باشد اشاره نمود. مأموریت این پارک فناوری برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت و فراهم نمودن بستر و زمینه لازم جهت ورود دانشجویان به بازار کار می‌باشد.

در دانشگاه فنی ییلدیز، دانشجویان می‌توانند با عضویت در گروه‌ها و انجمن‌های دانشجویی مختلف دانشگاه، در عرصه‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فعالیت نموده، ابعاد فردی، اجتماعی، فرهنگی و … خود را توسعه داده و برای حضور در اجتماع و محیط کار آماده شوند.

ازجمله خدمات و امکانات رفاهی دانشگاه فنی ییلدیز هم می‌توان به کتابخانه‌های مجهز، خوابگاه‌ها، امکانات ورزشی ازجمله استخر، سالن‌های بدن‌سازی، زمین‌های فوتبال، والیبال و فوتسال و …، سالن‌های غذاخوری و … اشاره نمود.

رنکینگ (رتبه‌بندی) دانشگاه ییلدیز تکنیک

این دانشگاه در سال 2018 در میان بهترین دانشگاه‌های جهان رتبه‌ای بین 1000 – 801 را به خود اختصاص داده و در میان بهترین دانشگاه‌های آسیا هم دارای رتبه 300 – 251 می‌باشد‌.

دانشگاه ییلدیز در رده‌بندی وزارت علوم ایران در گروه متوسط قرار دارد و مدرک آن مورد تأیید وزارت علوم است.

کیفیت و سطح علمی رشته‌های مهندسی دانشگاه فنی ییلدیز در میان دانشگاه‌های ترکیه بسیار بالا بوده و به همین دلیل دانشجویان بومی و بین‌المللی بسیاری جهت تحصیل در رشته‌های فنی به این دانشگاه مراجعه می‌کنند.

دانشگاه ییلدیز تکنیک استانبول-آتیلا بورس

پروسه پذیرش در دانشگاه ییلدیز تکنیک

جهت اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه فنی ییلدیز، باید در آزمون YOS شرکت و حداقل نمره قبولی را کسب نمایید. جهت پذیرش در مقاطع ارشد و دکتری نیز باید آزمون‌های ALES و GRE را پشت سر بگذارید.

زبان‌آموزشی در برخی از رشته‌های این دانشگاه انگلیسی می‌باشد و به همین دلیل لازم است مدرک تافل، آیلتس و یا مدرک مشابه دیگری را به دانشگاه ارائه داده و یا قبل از آغاز به تحصیل در دانشگاه فنی ییلدیز، دوره زبان انگلیسی را در مؤسسه زبان دانشگاه بگذرانید.

سوابق کامل تحصیلی و مدارک موردنیاز دیگر را نیز باید به زبان ترکی و انگلیسی ترجمه نموده به دانشگاه ارسال نمایید. در صورت موافقت با درخواست شما باید ویزای تحصیلی خود را تهیه و به دانشگاه ارائه دهید.

در جدول زیر به هزینه سالانه برخی از رشته‌های این دانشگاه اشاره کرده‌ایم:

شهریه سالیانه (YILLIK ÜCRETLERİ)
دانشگاه دولتی ییلدیز تکنیک (شهر استانبول)
LİSANS PROGLAMLARI YILLIK ÜCRETİ ATILA ÖZEL BURSU
Türkçe (Makine Müh.) مهندسی مکانیک 6000-7000 TL ـــــــ
Türkçe (İnşaat Müh.) مهندسی ساختمان 6000-7000 TL ـــــــ
Türkçe (Elektrik Elektronik Müh.) مهندسی برق الکترونیک 6000-7000 TL ـــــــ
Türkçe (Mimarlık) معماری 6000-7000 TL ـــــــ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *